Na widelcu

Do kuchni z Damianem Kordasem i Mateuszem Gesslerem

Pierś z kaczki, ziemniaczany fondant, marynowany burak, puree z selera, sos z rozmarynem - menu degustacyjne "Zielone Słonie" - Poznań 06.03.2014 r.  Foto: LepszyPOZNAN.pl / Paweł Rychter

Gotowanie jest sztuką, która wymaga praktyki i warto uczyć się tej sztuki od najlepszych.  Tym razem na pokazy, degustacje oraz warsztaty z gotowania poprowadzą Damian Kordas oraz Mateusz Gessler.

Nikt chyba nie ma wątpliwości, że wspólne gotowanie zbliża ludzi, spędzanie czasu w gronie najbliższych i wspólne poznawanie nowych smaków to zawsze ciekawe doświadczenie – przekonują organizatorzy spotkania – dlatego w najbliższą sobotę w specjalnej zabudowie kuchennej znani kucharze przygotują na żywo swoje popisowe menu, które klienci będą mogli spróbować.

Damian Kordas to zwycięzca IV edycji telewizyjnego programu MasterChef. Spotkanie z nim odbędzie się w sobotę. Następnego dnia gotować będzie natomiast Mateusz Gessler, między innymi juror programu MasterChef Junior.

Oprócz pokazu gości specjalnych swoje potrawy zaprezentują najemcy ze strefy gastronomicznej centrum handlowego przy poznańskim dworcu głównym. Wszystko odbywać się będzie 20 i 21 stycznia między 13:00 a 18:00.

Użyte w artykule zdjęcia: LepszyPOZNAN.pl / Paweł Rychter

Koronawirus

Dodaj komentarz

kliknij by dodać komentarz

Kalendarium

Pogoda w Poznaniu

°C
___
______
  • Low Temp. ___°C
  • High Temp. ___°C
___
______
Grudnia 4th 2020, piątek
°C
   ___
  • TEMPERATURE
    °C | °C
  • HUMIDITY
    %
  • WIND
    m/s
  • CLOUDINESS
    %
  • SUNRISE
  • SUNSET
  • SOB 5
    °C | °C
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • NIE 6
    °C | °C
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • PON 7
    °C | °C
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • WT 8
    °C | °C
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • śR 9
    °C | °C
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • CZW 10
    °C | °C
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %