Statystyczny Polak zjada rocznie około 38 kilogramów wieprzowiny i około 25 kg drobiu, dlatego nie ma się co dziwić, że tematem przewodnim konkursu “W mięsie siła – wieprzowina na karnawał w Hotelu Moderno Poznań” było właśnie to mięso.
Przez cały poniedziałek 12 zespołów reprezentujących restauracje nie tylko z Wielkopolski przygotowywało przystawkę i danie główne, gdzie wieprzowina była głównym składnikiem.
W kategorii przystawka pierwsze miejsce zajął zespół Restauracji Grodzka12 z Leszna, drugie – Republika Róż a trzecie – Hotel Moderno. Najlepsze danie główne przygotowali kucharze z U Bielawnego z Krotoszyna, zaraz za nimi znalazła się reprezentacja Republika Róż i Hotel Grand Lubicz z Uzdrowiska Ustka.
W rywalizacji brali udział:
Prywatka Poznań
Restauracja Grodzka12
U Bielawnego
Malinowy Dwórr Ruda Śląska
Sushi Katei Puszczykowo
IL Padrino Restaurant Poznań
Republika Róż Poznań
Hotel Moderno Poznań
Hotel Grand Lubicz – Uzdrowisko Ustka
Restauracja “P jak Pysznie”
Weranda lunch & wine Poznań
3kolory Malta i 3kolory Suchy Las
Po stronie jury, między innymi:
Sergiusz Heronimczak – przewodniczący jury
Juliusz Podolski
Maciej Kobylański
Jolka Knichalska
Wojciech Lewandowski
Wojciech Wojtkowiak
Magdalena Ossowska
Andrzej Gołąbek
Marcin Stelmaszyk



![Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna](https://www.lepszypoznan.pl/wp-content/uploads/2021/11/8j0W9U-313x168.jpg)









































Dodaj komentarz