DLA STUDENTA

Patrz, tańcz, słuchaj, smakuj – więcej!

Nowości w Concordia Taste  Foto: Concordia

Patrz Więcej, czyli spotkanie z ambitnym kinem, Słuchaj Więcej – wieczór nowych dźwięków z vinyli, Tańcz Więcej, zaprasza do tańca muzyką jazzowo-funkową, a Smakuj Więcej to moment kiedy można skosztować przystawek z różnych regionów świata – to atrakcje projektu, który rozpocznie się 3 listopada w studenckim klubie 9 stóp.

WiecejW listopadowe wieczory widzowie będą mogli zobaczyć dwa nagradzane filmy Moniki Pawluczyk „Kiedy będę ptakiem” i „Koniec świata”. Pierwszy z nich to historia o MuLa i Lin, mieszkających w turystycznej, tajlandzkiej wsi. Dla turystów to raj na ziemi, oni jednak muszą stawiać czoła wyzwaniom trudnej codzienności. „Koniec świata” to z kolei kameralny, autorski film dokumentalny, w którym kilka historii samotnych ludzi spotyka się w czasie jednej nocy.

„Słuchaj więcej” to w zamierzeniach pomysłodawców klimatyczny wieczór, w trakcie którego współczesnej muzyce puszczanej z płyt winylowych zostanie poświęcona wyjątkowa uwaga. Istotą imprezy będzie słuchanie muzyki jako sztuki a playlista obejmuje szerokie spectrum wykonawców – od Florence & The Machine po Arctic Monkeys, Bloc Party czy Tom’a Odell’a. Nie zabraknie również polskiej muzyki m.in. The Dumplings, czy kultowego Maanamu.

„Tańcz więcej”, czyli impreza, do muzyki wyselekcjonowanej przez dziennikarza muzycznego – Jarka Szubrychta. Tematem przewodnim listopadowych wieczorów tanecznych będzie „Jazz & Funky”. Playlista będzie się zmieniała co miesiąc, w tym miesiącu usłyszymy m.in.: Donald’a Byrd’a, Chase, Skalpe, Gil Scott-Heron, Lighthouse, Blue Mitchell Quintet, Quazar. O wizaulaną oprawę wieczoru zadba Maciej Szupica z zespołu Dick4Dick.

„Smakuj więcej” – kulinarna podróż przy dźwiękach muzyki. W listopadzie uczestnicy tego wieczoru tematycznego otrzymają włoskie przystawki wybrane przez degustatorów z „Kuchni świata”. Będzie można skosztować oliwek w różnym wydaniu oraz dojrzewających wędlin, na deskach degustacyjnych pojawi się m.in.: Szynka Parmeńska Prosciutto Di Parma, Salami Spianata Romana Con Pelle oraz Chorizo.

3 listopada – Patrz Więcej, 10.11 – Słuchaj Więcej, 17.11 – Tańcz Więcej, 24.11 – Smakuj Więcej – Klub 9 Stóp, ul. Piątkowska

Wiecej

Użyte w artykule zdjęcia: Concordia , materiały prasowe

Dodaj komentarz

kliknij by dodać komentarz