„Naturalnie dookoła Poznania” to jeden z produktów turystycznych Powiatu Poznańskiego, który stawia na bogactwo smaków, tradycję, kulturę z nią związaną i odnosi się do szeroko pojętej naturalności.
W ramach tego produktu, mamy zaszczyt zaprosić wszystkich na imprezę o nazwie „Pyra Poznańska”, która odbędzie się 7 października ( w niedzielę) w Muzeum Rolnictwa i Przemysłu Rolno – Spożywczego w Szreniawie.
Od godziny 11:00 czekać będą na wszystkich gości imprezy atrakcje związane z ziemniakiem – rośliną, która zakorzeniła się w umysłach Polaków, jako ta, która od wieków króluje na stołach Wielkopolski a tym samym Powiatu Poznańskiego.
Będą szare kluchy, pyry z gzikiem z parownika, placki ziemniaczane, kopytka, czyli wszystko to co z poznańskiej pyry najsmaczniejsze. Ponadto zaplanowano pokazy gastronomiczne, konkursy, quizy, występy zespołów artystycznych, a wszystko to “wokół ziemniaka”. Czyli smacznie, aromatycznie oraz naturalnie!
Zapraszamy zatem serdecznie w niedzielę, 7 października do Muzeum Rolnictwa i Przemysłu Rolno – Spożywczego w Szreniawie na „Pyrę Poznańską”, która została wpisana w największy projekt społeczny i edukacyjny starego kontynentu – Europejskie Dni Dziedzictwa 2012.




![Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna](https://www.lepszypoznan.pl/wp-content/uploads/2021/11/8j0W9U-313x168.jpg)










Dodaj komentarz