W najbliższą sobotę w progach restauracji Cucina do pojedynku stanie kilkunastu blogerów kulinarnych. Miłośnicy gotowania, którzy o swojej pasji piszą w Internecie, otrzymali możliwość pokazania swojego kunsztu na żywo!
Tematem zmagań będzie nowatorskie podejście do owoców na talerzu. Owoce doskonale komponują się nie tylko z deserami, ale także wytrawnymi przekąskami. Słodkości jednak na warsztatach nie zabraknie. Owoce w syropie i konfitury np. o smaku figi z makiem bądź truskawek w czekoladzie, pojawią się w wypiekach, które również przygotują blogerzy. Wykorzystywać będą także tak oryginalne przetwory jak chrzan z imbirem czy ogniste pomidorki.
Autorów internetowych pamiętników kulinarnych dopingować będzie blogerka i dietetyk Katarzyna Szatkowska, która służyć będzie również wskazówkami żywieniowymi. Przedsięwzięciu patronuje ponadto inicjatywa BlogerChef, projekt skierowanego do blogerów kulinarnych.
Celem przedsięwzięcia jest propagowanie wspólnego gotowania pasjonatów kuchni, którzy swoją wiedzą i przepisami dzielą się w Internecie. Dzięki ogólnopolskiemu konkursowi, warsztatom i pokazom kulinarnym, blogerzy mają okazję do spotkań, poznawania nowych miejsc i produktów, wymiany doświadczeń, nauki oraz dobrej zabawy.

![Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna](https://www.lepszypoznan.pl/wp-content/uploads/2021/11/8j0W9U-313x168.jpg)














![Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna](https://www.lepszypoznan.pl/wp-content/uploads/2021/11/8j0W9U-300x200.jpg)
Dodaj komentarz