Mając do wyboru łypiącą na mnie deskę do prasowania oraz jakieś dwa stosy prania, a zapaćkanie kuchni lukrem, mąką i cukrem, wybrałam to drugie. Trudno jednak...
smaczneGO
W całej Aglomeracji są setki restauracji, pubów i kawiarni. Wiele z nich warto polecić, w wielu z nich szefowie kuchni starają się, by zaspokoić najbardziej wybrednych gości. Znajdziecie tutaj nasze subiektywne oceny tego, co sami próbowaliśmy.
Lubię wyjątkowy klimat Jeżyc. Dzielnica, może nie jest urokliwa, ale ma swoje atrakcje i jak się okazuje coraz więcej „smacznych” zakątków! O smakach Jeżyc...
Gdybyśmy zapytali o kulinarną specjalność z Czech większość zapewne wymieniła by knedliki i do tego piwo. To jednak tylko najbardziej znane i oczywiście nie...
Choć aura jest łaskawa i możemy cieszyć się dobrą pogodą, to na śniadania organizowane dosłownie nad Warto jest już niestety nieco zbyt “chłodno”...
Jeśli jeszcze nie byliście w restauracji Zagroda Bamberska, to zaplanujcie sobie w najbliższym czasie wizytę na Jeżycach. Tam właśnie, nieco na uboczu można...
W najbliższą sobotę czeka nas pojedynek kulinarny. Szefowie kuchni z siedmiu autorskich restauracji z Poznania i Wielkopolski przygotują dania wykorzystujące...
O naszym fyrtlu często mówi się “pyrlandia”. Choć nasze gusta kulinarne się zmieniają i często jemy między innymi egzotyczne potrawy, to nadal...
Poznań to nie Warszawa, ale tu (jak śpiewa zespół Big Cyc*) też mocno pobrzękują „SŁOIKI”. Większość z nich to studenci, którzy już zjeżdżają do stolicy...
Kulinarne telewizyjne show gromadzą rzesze miłośników dobrych smaków i kreują nowych mistrzów kuchni. Okazuje się także, że gotowanie nie zawsze jest tak...
Jednym z laureatów krajowego finału konkursu dla barmanów International Master Bartender został Jerzy Majewski. Zdobył on trzecie miejsce i będzie...
Po wakacjach najgorszy jest powrót, zwłaszcza kiedy jest się jedyną osobą, która musi wszystko rozpakować, przesortować, wyprać, wyprasować i odłożyć na...
Polskie sery nie tylko dorównują, ale często nawet przewyższają jakością oraz walorami smakowymi znanych włoskich czy francuskich kuzynów. Tako rzecze Gieno...