W piątek, w kinie Muza rozpoczyna się przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. Filmowym doznaniom towarzyszą kulinarne atrakcje, adresowane do także do najmłodszych. Na specjalne festiwalowe śniadania i kolacje zaprasza Concordia Design.
Przegląd filmów kulinarnych to aż 13 pozycji o różnych aspektach gotowania i jedzenia. Wśród nich dokumenty z Europy, Azji, Ameryki Północnej i Australii oraz indyjska fabuła „Smak curry”. Widzowie obejrzą m.in. produkcje o chińskim szaleństwie na wina z Bordeaux, kulinarnych skarbach Tybetu i Alp, farmerskim obliczu brytyjskiego następcy tronu i projektowaniu jedzenia przez ekipę słynnej restauracji elBulli. Imprezę otworzy „Czerwona obsesja” w reżyserii Warwicka Rossa i Davida Roacha. Narratorem dokumentu jest Russell Crowe.
Wydarzeniami towarzyszącymi imprezie są dziecięce warsztaty smaku, slowfoodowe śniadanie festiwalowe oraz festiwalowa kolacja w Concordia Taste. Menu posiłków stworzą wspólnie szef kuchni Tomasz Trąbski i Gieno Mientkiewicz – autor programu „przez dziurkę od sera” emitowanego na antenie Kuchia +. Wyborem win do kolacji zajmie się gość honorowy poznańskiej edycji imprezy – Robert Makłowicz.
Kuchnia+ food film fest będzie trwał cały weekend, od 22 do 24 listopada. Bilety: 18 zł | bilet + kolacja 118
Pełen program: TUTAJ


![Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna Dabrowskiego Most Teatralny przed wojna [NAC IKC] Foto: NAC / domena publiczna](https://www.lepszypoznan.pl/wp-content/uploads/2021/11/8j0W9U-313x168.jpg)














Dodaj komentarz