Zmarł Sergiusz Hieronimczak, znany poznański kucharz. Przez wiele lat pracował w lokalnych i zagranicznych restauracjach, zdobywając doświadczenie i sympatię gości.
Był szefem kuchni m.in. w hotelu Puro w Poznaniu oraz restauracji Zagroda Bamberska. Gotowanie było jego pasją, choć z wykształcenia był politologiem.
Doświadczenie kulinarne zdobywał także w Londynie, pracując w prestiżowych miejscach, takich jak Mandarin Oriental czy Wyndham Grand Chelsea Harbour. W Polsce stał się rozpoznawalny jako finalista piątej edycji programu Top CHEF Polska.




![Bernardyny montaz helmow kosciola 13.11-16.1984 [cyryl] (7) Foto: Andrzej Szozda / Fundacja Rozwoju Poznania / Cyryl Bernardyny montaz helmow kosciola 13.11-16.1984 [cyryl] (7) Foto: Andrzej Szozda / Fundacja Rozwoju Poznania / Cyryl](https://www.lepszypoznan.pl/wp-content/uploads/2023/11/5y8h5M-313x168.jpg)











Dodaj komentarz