Rumak nie traci stanowiska

16. kolejka T-Mobile Ekstraklasy Lech Poznań - Ruch Chorzów (Mariusz Rumak trener Kolejorza puszcza oko do młodego kibica)  Foto: lepszyPOZNAN.pl / Piotr Rychter

Zarząd poznańskiego klubu zapowiadał, że ocena obecnego szkoleniowca odbędzie się po meczu z Zawiszą Bydgoszcz. Pomimo tego, że mecz rozegrany zostanie dopiero w piątek, już teraz wiadomo, Mariusz Rumak pozostanie na stanowisku trenera Lecha Poznań.

16. kolejka T-Mobile Ekstraklasy Lech Poznań - Ruch Chorzów (Mariusz Rumak trener Kolejorza puszcza oko do młodego kibica) Foto: lepszyPOZNAN.pl / Piotr RychterWe wtorek do Poznania wrócił, po pobycie w Chinach, właściciel klubu Jacek Rutkowski. Tego dnia omawiano dalsze losy Mariusza Rumaka jako trenera Lecha Poznań. Szkoleniowiec otrzymał kolejny kredyt zaufania i zadanie, ma on przygotować zespół do rundy wiosennej, w której ma walczyć o mistrzostwo Polski.

“Myślę, że od żadnego prezesa w Polsce nie dostałbym tylu szans, ile dostałem od prezesa Lecha. Wraz ze swoim sztabem chcę udowodnić, że się nie pomylił. To zaufanie daje mi wielką motywację do dalszej pracy” – mówił na czwartkowej konferencji, przed meczem z Zawiszą Bydgoszcz Mariusz Rumak.

Mariusz Rumak poproszony o podsumowanie mijającego 2013 roku powiedział: Mamy za sobą burzliwy rok. Były w nim serie świetnych meczów bez porażki, była przegrana walka o mistrzostwo Polski. Były ciężkie kontuzje i przedłużające się powroty po zaplanowanych operacjach. Były też kompromitujące odpadnięcia z europejskich pucharów i Pucharu Polski. Teraz jednak widzę, że zespół rośnie i ma głowę zwróconą w jedną stronę”.

Koronawirus